Avokadojulen

Kasper Strömman presenterar den ultimata julmaten för allla hipsterbloggare: pepparkaka med avokado och pasta.
03.12.2012 kl. 13:49

Partylånet

Too Many Parties har lånat sin galadress på Svenska Teatern. Vi gissar att den är mycket vågad och barnförbjuden.
01.12.2012 kl. 12:54

Gratis galadress

De som är riktigt awesome köper inte klänningen, de lånar från showrooms så där som filmstjärnor brukar göra när de går på Oscar-galan. BPK har redan sett en bloggare hämta sin klänning på H&M och funderar själv på att gå in på en pr-byrå och lova dem guld och många blogginlägg.
01.12.2012 kl. 12:54

Svarta Pupun

Som alla bloggnördar vet kommer galan i år att vara en Masqheraudé, det vill säga alla ska ha en mask för ansiktet. Pupulandia har redan sytt sin, den är förstås svart.
30.11.2012 kl. 19:21

Svarta Smulan

Det verkar vara klädkris lite överallt. Eller snarare en total klädförlamning. Smulan försöker klara alla vinterns fester med en svart klänning. Årets bloggpris kommer att vara den svartaste någonsin.
30.11.2012 kl. 12:35

Svarta gardet

Enligt obekräftade rykten kommer hela Blemmas redaktion att komma på galan klädda i svart från topp till tå och morra lite lågt.
29.11.2012 kl. 19:16

Blogger death match

Bloggpriset är förstås bara en mellanetapp på vägen mot det ultimata målet: fast anställning på Ylleradion. En helt egen stol i Böle där man kan låta medelåldern sprida skinkorna medan man sakta stiger till positionen som mellanchef och kan använda sina dagar till att tankspritt skicka ett mejl eller två med lösa riktlinjer (Ska vi ha en tallrik med strömming i bakgrunden? Skulle det inte vara kul och somrigt?).

Ex-kommentatorn Catariina fick fast anställning i höst, så det kan göras, trots allt snack om kärva tider.

Igår när smög BPK omkring i Radiohuset på spaning efter redaktörer som ser trötta ut stötte hon på Chillin, alldeles tydligt ute i samma ärende, så misstänksamt som han blängde på kommentatorn. You talking to me?
28.11.2012 kl. 11:17

Bloggens framtid: boutique

Modebloggar känns passé, lite som dinosaurier eller de där söta smådjuren som senare utvecklades till hästar. Åtminstone om vi talar om modebloggar i betydelsen iiih-här-är-min-shopping-påse-innehållet-om-en-timme-ciao-sötisar-puss!

Mode-, design- och inredningsbloggarna är här för att stanna, för bloggen är ett så utmärkt medel för att skapa en egen värld med betoning på det visuella. Och så kan man sälja lite också. Till exempel gör Highway Design illustrationer, vackra plancher går att köpa, vi får veta var vi får hennes söta inredningsprylar och vad är bättre än det?
27.11.2012 kl. 21:51

Bloggens framtid: politisk

Charlotte hit och dit skriver mycket om feminism och den medeltid hon skriver en avhandling om. I det här inlägget medger hon att hon hade fördomar om bloggare, ...ensamma, sorgliga satar som saknar mänsklig kontakt, social kompetens...  (BPK känner sig träffad) som helt kom på skam när hon för ett år sedan började blogga.

 Så är hon också en helt ny generation av bloggare, den ställningstagande och seriösa bloggaren. Sådana har alltid funnits, men har de inte blivit vanligare och mer populära på senaste tiden? Pekplattor och smarttelefoner har dessutom gjort det så mycket bekvämare att surfa på nätet att vi orkar läsa långa texter.

Det är inte som för fem år sedan när normen var fem inlägg om dagen med fem ord i varje inlägg.
27.11.2012 kl. 13:39

Vad händer på Studentbladet?

X3M:s kommentatorteam har försvunnit på en evighetslång sommarpaus, men nu planerar den enligt egna uppgifter storhetsvansinninga Teemu att ta över Nordens äldsta studenttidning. Den här bilden på Yles sidor gör BPK lite orolig. Vad är det här, Nordkorea? Så renskrubbade ansikten och matchande kläder har bPK inte sett sedan de där trevliga unga männen från Utah ringde på dörren.
26.11.2012 kl. 13:17

Bloggens framtid: långsam

När bloggpriset uppfanns var bloggen det snabbaste och hippaste som fanns. Eller ja, twitter fanns men det var liksom ingen i Finland som använde det. Idag hoppar alla omkring på Instagram och det gamla kravet på att uppdatera bloggen flera gånger om dagen eller varje dag minst känns skrattretande gammalmodigt.

Till exempel har Udda Wallflower efter beskedet att hon blev nominerad till årets nykomling fått en sådan chock att hon inte bloggade på en vecka. Men förra veckan fick vi två långa inlägg, om lycka och om julen.  Stora ämnen i maklig takt, så bloggar man 2012.
26.11.2012 kl. 11:06

Linns dilemma

Superbloggaren Linn Jung är villrådig. Ska hon vara en neutral och objektiv Hjournalist, eller ska hon köra på med åsikter?

Kör på, säger BPK som smart nog inte bloggar under riktigt namn.
25.11.2012 kl. 23:40

Sista chansen att rösta

Ikväll går det ännu att rösta på de nominerade, tänk det är inte juryn som bestämmer utan just du som sitter där och tvekar vid tangetbordet!

Ett två tre på det fjärde ska det ske
på det femte händer det på det sjätte rösta jee!
25.11.2012 kl. 18:21

Party-Basse

Spänningen stiger. Kommer jurymedlemmen Basse att dyka upp på bloggalan? Han lovar att göra det, men man vet aldrig. Förresten tror BPK inte alls på att han skulle sitta och sura i något hörn. Tillräckligt många läskeblask så väcks party-Basse till liv.
24.11.2012 kl. 13:17

Farlig midvinter

BPK alias Misan har haft en lång kväll med teaterråttan Emma. Det var storm och Mårran strök omkring utanför teatern. Emma kan vara barsk och bestämd, men ännu värre är den bloggprisnominerade Parkvakten. Parkvakten bloggar om sitt liv som en snokande detektiv, ingen är säker när han jagar brottslingar och oegentligheter. Få se om Snusmumriken dyker upp och planterar några hatifnattar på Korjaamo.
23.11.2012 kl. 21:46