Inka Ingenstansbo

Skinka räknar dagarna tills hon ska flytta hem till sin mamma i Esbo.
Livet i innerstaden blev för dyrt.

BPK säger: välkommen till klubben. Kommentatorn flyttade ut till Esbo i somras och lovar att det varit ett bra beslut.

Hos mamma är allting bra, man behöver inte städa köket själv varje gång och det är mysigt att se på Kotikatu tillsammans och fixa goda middagar.

Bjudningar med släkten, skumvin och silverbestick  uppfriskar sinnet. BPK har till och med setts på promenad med reflexarmband och förståndiga skor.

Livet som karrärflicka i stan känns mer och mer avlägset. BPK hinner inte med hippa mediajobb och spännande fester i innerstan för det finns ständigt så mycket att göra hemma. Bären måste plockas, sandgångarna krattas, vattenfallet repareras och huset städas.

Livet fylls med en helt ny mening, man glömmer alla ytliga drömmar man hade om att bli berömd och ha ett fint jobb. Sånt är inte viktigt!

Här en liten film från sommaren:

15.11.2012 kl. 17:10

Peppe for president

Peppe The Queen B Öhman sitter i år inte i juryn och är inte heller nominerad, men X3M bäddar för en vinst i kategorin Årets blogg genom att göra denna video med henne.

Nu borde bloggdrottningen starta en kampanj för att bli vald. Eftersom hon så länge hållit i trådarna bakom priset finns det en utbredd missuppfattning att man inte får rösta på Peppe.

Men bloggpris är väl en pipa snus då man får stipendium för journalistikstudier i soliga LA.

BPK som studerat mera journalistik och kommunikation än vad som är hälsosamt förstår inte Peppes iver, men vi ska vara snälla och gratulera i alla fall.
14.11.2012 kl. 12:45

Årets trendigaste blogg

Chicling satt förra året i juryn och är i år nominerad til årets finska blogg. BPK tror inte hon har någon tid att fokusera på Bloggpriset eftersom Chicling lagar avokadapasta, pratar om avokadopasta, säljer receptbok med avokadopasta och lägger upp vackra bilder på avokadopasta.

Och hela Finland lagar avokadopasta, pratar om avokadopasta och lägger upp vackra bilder på avokadopasta.

BPK är lika förförd som alla andra av den lena bebimaten, grön och mjuk och utan motstånd glider den ner för Kommentatorns strupe.


_DSC0074

13.11.2012 kl. 10:25

Vad hände med Svensken?

Nytt för i år är kategorin årets finska blogg, som slår två flugor i en smäll: Svensken-Magnus får nomineras utan att någon klagar på att hans blogg går på finska, och hela Bloggpriset får en massa publicitet av finska storbloggare som Chicling och Pupulandia.

Men hallå, varför är Svensken inte nominerad? Varför?
13.11.2012 kl. 09:36

SPOILER alert!

Nu kan BPK äntligen läsa Chillins blogg. Hon har nämligen varit på Skyfall, filmen som man inte skulle få skriva om på nätet. Den fräcka Chillin har förstås brutit mot förbudet, och det tänker BPK också göra.

Skyfall är en backlash-film, en hyllning till den traditionella mansrollen. James Bond är i underläge i början av filmen, omgiven av starka kvinnor som sårar honom. Han är sliten och gammal och har svårt att hitta sin plats i samhället.

Men han får sin revansch då England hotas av något ännu värre än en karriärkvinna: en HBT-person med blonderat hår. Hotet från homosexualiteten får kvinnorna att återta sin plats som underdåniga sekreterare. James Bond skjuter sönder HBT- skurken så det bara smäller om det och får tillbaka sin manliga kraft.

Häpy end.
12.11.2012 kl. 11:46

Tubbs twitteranfall

Idag startar Tubbs sin valkampanj på twitter. Hon är en blygsam och realistiskt sinnad bloggare.Översättning: om här skulle råka finnas någon som inte är anställd på Ylleradion, rösta på mig till bloggpriset. Finns det någon på twitter som inte skulle jobba på radio X3M? Kanske ngn Husisanställd.

Tubbs läsare är ett masokistiskt släkte, det kan BPK konstatera av den här floden av kommentarer Tubbs fått. Tubbs hatar alla, och hennes läsare älskar att bli hatade.
11.11.2012 kl. 15:51

Spanx

Bloggare ska alltid kränga någonting. BPK vaknade i morse alldeles kallsvettig av skräck ur en dröm där Eva Frantz hade skrivit en lifestyle-bok med recept och bilder på handväskor som man förstås måste köpa eftersom hon ordnat en så trevlig lanseringsfest.

Verkligheten är ännu värre. Hu.
11.11.2012 kl. 15:34

Elin har bästa jobbet

Elin, nominerad till årets snyggaste blogg, har det perfekta jobbet. Designassistent på fabulöst modehus. Grrrrr. Nu undrar BPK om Elin redan mutat domarna med härliga väskor. Och kunde inte BPK få en lite muta också? Till exempel den här:
Det hör ju liksom till en bloggares rättigheter att få gratissaker hemskickade.
09.11.2012 kl. 20:35

På flykt undan hipsterpriset

För att bli nominerad till Bloggpriset ska man vara en hipster som tar romantiska bilder i motljus och skriver om Viktiga SamhällsProblem, gärna i fyllan.

BPK älskar hela det där intellektuööllä skitet men är glad över att kommentatorkollegan Kvackdammen öppnar hennes ögon och visar en helt annan sida av bloggvärlden.

Till exempel har vi vår egna Kissie, Pessi eller Pezsi eller.... kul hur som helst, fräscht med en riktigt ofärskämt blond blondin!

09.11.2012 kl. 01:06

Den stora RATATA

http://bigskip.ratata.fi/data/bigskip/images/xl/xl_Screen%20shot%202012-11-01%20at%202.10.20%20PM.png

Vad förreställer pärmen på Ratata-kalendern? Är det Mårran? En jätte med det onda ögat mitt i pannan? Alla hipsterbloggares hemliga avgud? Samlas de allra coolaste hipsterkidsen en gång i månaden i en mörk källare under Galleri Sinne för att offra sina mustascher till den stora Ratata?

Bilden är tecknad av  The Big Skip som BPK aldrig hört talas om. Säkert tecken på stor coolhet.Det här är en konspiration.
08.11.2012 kl. 23:24

Tidsandan har inte tid

BPK vet precis hur den sylflika samhällsbloggaren Sylvia har det. Kommentatorns liv är också en sådan virvelvind av gratisfester och prisgalor att hon inte riktigt vill hinna med bloggandet.

Men om Sylvia våndas över att blogga för sällan, får BPK tvärtom dåligt samvete om hon bloggar för mycket. Då man inte bloggar i yrket får bloggandet smaken av stulna citronkarameller och blir oemotståndligt lockande.
08.11.2012 kl. 22:35

Högsta klackar vinnerHögsta skorna på Ratatas lanseringsfest.

Pajkvinnan har ett problem: hur ska hon överträffa sina tidigare galaoutfits? Vågar hon alls komma på Bloggpriset?

 BPK föreslår: styltor.

07.11.2012 kl. 17:14

Ice Ice Baby

Snyggaste accessoaren på Ratatas lanseringsfest.

Årets must have-accessoar: ett ordentligt ärr i fejset. Oraklet sportade med ett riktigt stiligt exemplar på Ratatas lanseringsfest. Så stiligt att BPK betvivlade äktheten.

Och vad var det för en lam förklaring han kom med - en missuppfattning med köksbordet?!? BPK trodde Svenskfinlands Martti Ahtisaari skulle dra till med en historia om fredsförhandlingar i Darfur som gått fel. Minst.
07.11.2012 kl. 15:57

Bloggpris-kommentatorn ser dig

Håll dina vänner nära och dina fiender ännu närmare.

På lanseringsfesten för Ratatas kalender limmade sig BPK fast i Near to the wild heart, nominerad till årets bäst skrivna blogg, för en liten heart to heart, lite girl talk. Lite snack om hur härligt det är att skriva och hur svårt det är med deadlines.

Ni gissar alla vad BPK gör när en deadline närmar sig.


Just det, startar en ny blogg.
07.11.2012 kl. 14:12