Snart lever alla hipsters i molnet

01.02.2013 kl. 18:05

5.7.2012

Ni vet att ratata är klumpigt som bloggverktyg, men snart kommer twitter och facebook att kännas klumpigt också. Detta att stanna upp och verkligen skriva sina uppdateringar, bokstav för bokstav på en liten mobil, är strax i det förflutna.

Och att ladda bilder från en kamera till en dator - gammalt, gammalt. Snart har alla kameror direktkontakt till molnet, till ditt eget arkiv uppe i googlemolnet och varje bild du tar laddas upp i molnet genast då du tagit den.

Lösenord försvinner, istället utvecklas system för att känna igen en person på nätet, så hon är inloggad ständigt, hennes fingeravtryck aktiverar rätt filer.

Förresten försvinner alla hemligheter. Allting är öppet. Och har du hemliga filer, har du områden du inte visar är du suspekt. Bara de väldigt rika, de väldigt excentriska och de fattiga tiggarna på gatan lever utanför molnet.

Den arbetande medelklassen måste leva i molnet, måste låta alla sina tankar publiceras, för att ha en chans i arbetslivet.

Ja, att skriva uppdateringar blir snart gammalt, strax mumlar vi dem bara, säger åt mobilen: skriv in det här. Sedan börjar mobilplattan läsa dina tankar. Och istället för att bära på en kamera läser den av vad ditt öga kan se, i realtid, hela tiden, och skickar upp i molnet.

Att ta dagens outfit-bilder blir lätt. Bara att se sig själv i spegeln och tänka: jag vill ha en bild. Klick. Tänka: en video. Dansa omkring med ett leende framför spegeln och molnet bandar din dans.

Google Street View förvandlas till en service där du kan surfa in var som helst (som räknas) i världen, se mänskorna gå på gatorna, små skyltar med deras namn, höra vad de pratar om med sina vänner, läsa deras tankar, se vad de ser genom sina ögon.

Snart lever alla hipsters i molnet, de har på sig glasögon som gör att de bara ser vad molnet ser. Du går på gatan och ser världen genom ett filter som visar: namn, vikt, längd, politiska åsikter och musiksmak på alla som kommer emot dig.

Tiggarna på gatan får det svårt, ingen ser dem längre för de är inte i molnet. Den arbetande medelklassen snubblar över dem där de sitter där på trottoarkanten med sin kaffekopp och bedjande blick.

Då blir tiggarna och alla som inte är i molnet ett problem, en hälsofara. Allting måste registreras i molnet, annars kan det hända farliga olyckor. Bilarna styr sig själva, och de hittar inte fram om det står en älg på vägen som inte syns i molnet.

Till slut måste också djuren registreras: de får alla en sändare som skickar signaler till molnet, alla från björnen till den minsta bananflugan.